Magdalenas värld

Njut av semester
Panikslagen katt
Nyss när jag skulle sätta mig och skriva kunde jag inte koncentrera mig eftersom en katt i huset mitt emot jamade så förskräckligt. Jag satt först på balkongen och såg den stackars katten sitta vettskrämd och panikslagen på balkongräcket. Den visste inte hur den skulle ta sig varken fram eller bak. Balkongen var inglasad men fönstret var öppet så katten skulle mycket väl kunna ta sig in, men den var liksom förlamad, paralyserad och jamade så inte bara och jag och min granne blev beklämda. Även andra stannade och tittade upp för att se om de kunde vara till hjälp. Är det något som smärtar i bröstet så är det när barn gråter otröstligt eller katter jamar hjärtskärande. Till slut gick jag in i porten, tog mig till andra våningen och fann ett namn på dörren. Personen svarade inte när jag ringde men till slut var det som om katten äntligen förstod att den måste göra något själv. Den övervann sin höjdrädsla och tog sig slutligen tillbaka till sin balkong. Jag meddelade kattägaren som snart svarade per sms att denne var i Italien men skulle kontakta sin kattvakt.
 
Landet  
Jag har kommit från landet idag. Rättare sagt från Rosalgen och Väddö. Fyra sköna dagar har jag haft där och det var sol en stor del av tiden. Så underbart härligt att sitta på en gräsmatta och höra björkarna susa i vinden. Jag har läst och jag har haft vuxentid med min väninna. Vad ska man annars kalla det? Vän-tid? Tid att prata om allt mellan himmel och jord. Vi har suttit ute och ätit, vi har simmat, tittat på fotboll och motionerat. I söndags cyklade vi två mil till Edblads outletbutik. Det fanns mycket snygga kläder på rean, men jag frågade mig själv om jag verkligen behövde nya kläder. Istället blev det tre små fina keramikskålar. På morgnarna har vi gått en slinga för att sen belöna oss själva med kaffe och en god frukost. På måndagen kom fler gäster eller rättare sagt fler familjemedlemmar och vi firade min väninnas barnbarn som fyllde sex år. Nu är vi farmor och mormor, när vi lärde känna varandra var vi 19. I morse var det dags för mig att åka hem och ta hand om mitt, se till balkongen och mina växter. Jag ska vara hemma en vecka nu innan jag åter åker bort igen och har ny väninnetid med en annan kär väninna. Det blir dagsturer resten av veckan.   
 
 
Bryt upp, bryt upp! Ta vara på alla fina dagar i sommar och njut av semestern eller de små stunder du får möjlighet att vara ledig!
 
 
Semester