Magdalenas värld

Ett sammanträffande
Snart vänder det 
I morgon ska det vända. Då blir det åter över 20 grader och man kan börja njuta av balkongen igen. Jag har suttit ute idag men sen blev det blåsigt och kallt igen. Det är inte precis lä på min balkong vilket är ganska skönt mitt i sommaren. Det är inte badväder och tiden när jag badade känns ganska avlägsen. Men den kommer väl tillbaka får vi hoppas. Det är snart midsommar redan och därefter går sommaren snabbt. Men jag har hunnit med en hel del. Jag har varit i Köpenhamn, Nynäshamn och jag har badat massor, solat, suttit på uteserveringar och nästa vecka blir det kryssning. Det finns lite av revanschlusta i mig. Jag vill ta igen allt jag missade förra sommaren när jag var så sjuk. Nu vet jag att många upplevde att de inte fick någon sommar förra sommaren, men för min del hade det varit en väldig skillnad om jag bara varit frisk.
 
Tar igen 
Så jag tar igen det jag missat. Men ibland kommer det flashbacks och för en sekund minns jag med vånda hur det var. Jag minns dödsångesten och den förfärliga kraftlösheten, smärtan och svårigheten att andas. Rädslan att öppna käken för mycket när jag gäspade i rädsla för att den skulle fastna. För jag kände att den kunde det. Inte så konstigt, hela munnen var ju infekterad av en tand, hela kroppen var ju infekterad. Så pass att kroppen slutade fungera och jag till slut fick en blodpropp i njuren som tog död på halva njuren. Jag har aldrig i mitt liv varit så svag. Men det har jag tagit igen tack vare idog träning med hjälp av PT. Nu behöver jag inte längre rehab-träna längre, men det finns ingen tanke på att lägga av eftersom träningen gör mig både psyksikt och fysiskt stark.
 
EM 
Herrarnas fotbolls-EM är igång men jag orkade inte se klart matchen igår kväll. Jag tittade en stund men sen blev jag för trött. Jag är konstant trött nu för tiden. Det är inte likt mig. Jag är sällan trött men nu har jag varit trött i flera månader. Åtminstone ett par. Jag minns våren då pappa dog. Då var jag också konstant trött. Kanske har det delvis med våren och försommaren att göra och i kombination med händelser som påverkar en blir det värre. 
 
Bjuden till Moderna 
I torsdags frågade min svärdotter om jag ville komma till Moderna Museet eftersom hon skulle spela skivor där. Hon hade skrivit upp mig på listan men detta krockade oturligt nog med en middag jag bokat in. Alla mina barn var där och jag hade gärna åkt dit om jag inte planerat annat. Det var en vernissage av en konstnär som hette Yayoi Kusama och det skulle vara mycket folk där. Kanske kunde jag komma senare? Men det slutade rätt tidigt så det blev inte av. Yayoi Kusama är ingen konstnär jag hört talas om men det hade varit kul att komma dit och dessutom träffa mina barn.
 
Yasoi Kusama 
När min son kom och lämnade mitt barnbarn igår skulle jag visa affischen jag köpte på Louisiana i Danmark. Jag sa att jag trodde att han och mitt barnbarn skulle gilla den. "Prickar!" sa min son, "det måste vara en Yayoi Kusama" och det var det. Av alla dussintals affischer i presentshopen på Louisiana lyckades jag bestämma mig för en Yayoi Kusama. Vilket lustigt sammanträffande. Jag ska gå med den till Gallerix och se till att få den snyggt inramad och sen ska jag och min svärdotter gå och se utställningen en dag i lugn och ro. Det ska bli riktigt roligt.
 
 
Bryt upp, bryt upp från sjukdom och ohälsa. Ta revansch och se till att förändra ditt liv.
 
 
 
 
Image by timsnell (License)
Image by timsnell (License)
Image by Giåm (License)
Image by Infomastern (License)
Image by Infomastern (License)
Image by Infomastern (License)
Image by Infomastern (License)