Magdalenas värld

Hoppet lever än
Fotboll 
Det blev en resa till skärgårn, men först Sverige-Italien i fotboll på eftermiddagen. Så tråkigt för Sverige bara. I första halvlek spelade de bra med 60-40 % bollinnehav och allt kändes lovande. Men sen gick det som det gick. Det var nästan skönt med VM för två år sen när Sverige inte var med, då slapp man bli så besviken, man var ju inställd från första början på att de inte hade en chans eftersom de inte ens var med. Och så är det ju för det mesta. Sverige är inte tillräckligt bra men vi lever fortfarande på "VM-94-förhoppningar."
 
Hopp 
Men det finns fortfarande hopp även om det minskade i och med Belgiens vinst mot Irland. Jag ska ut och äta på onsdag men har förvarnat mitt sällskap om att jag måste hem i tid. För jag gillar stora mästerskap och försöker se så mycket som möjligt. Detta av två anledningar. Dels eftersom jag alltid ångrar mig om jag inte kollat gruppspelet när finalerna kommer, för då blir jag alltid så biten och dels för att det är en väldigt hälsosam sysselsättning, i alla fall för just mig just nu. Man sitter bara stilla. Det går långsamt och man kan inte kolla telefonen och sociala medier - man måste vara uppmärksam.
 
Intresse
Mitt fotbollsintresse går i vågor. Jag kan inte påstå att jag har särskilt bra koll numera men tack vare att jag levt i en fotbollsintresserad familj med två barn som spelat mycket fotboll har det såklart påverkat hur aktiv och intresserad jag själv varit. En spelar dessutom fortfarande. Jag minns mina barns specialintressen och hur jag förhört dem ur fotbollsböcker. Ett tag kunde jag allt om de stora spelarna, vilka lag de spelade i, vad de varit med om och hur de vuxit upp. Jag minns matcher och händelser, spelare och allt runt omkring i samband med matcher som vi varit med om genom åren.
 
Fotbollsminnen
Jag och familjen och alla VM-matcher, storbildsskärm i Lasse i Parken, VM på Gotland 2006, Portugals EM-vinst när vi var på plats och de gick till kvartsfinal, och Zidanes tragiska skalle i finalen mot Italien, EM-matchen mot England när jag var på akuten 2012, jag minns den fruktansvärda knätacklingen mot Neymar i VM för två år sen och charmiga och skickliga James Rodriguez som grät när Colombia åkte ut. VM i Italien 1990 när Thomas Brolin debuterade i landslaget och blev den stora stjärna han blev, EM i Sverige och så självklart VM 1994. Dessutom minns jag EM-kvalet på Råsunda när jag satt på läktaren och såg Tomas Brolin skada foten. Det var en svår skada och början till slutet för en av Sveriges bästa spelare genom tiderna. För två år sen firade jag den tyska segern med mina tyska vänner. Det är kul med stora mästerskap och alla minnen man får med dem.
 
 
Bryt upp, bryt upp och sätt igång och gör lite mål!
 
 
 
Heja Island!