Magdalenas värld

Starstrucked
En lugn kväll  
Det har lugnat sig och regnar inte längre. Nyss var himlen svart och regnet öste ner. En kväll utan någonting inplanerat. Så skönt. Det har varit ett högt tempo den senaste tiden med många utekvällar och ännu fler väntar. Egentligen skulle jag och några vänner åka på räkkryssning ikväll men det var fullbokat och tur var väl det för det är inget vidare väder ute. Så vi hoppas på bättre tur nästa fredag. Nästa vecka är det personalfest och utekväll med en vän. Jag har så pass mycket inbokat att jag fått tacka nej till saker. Den här årstiden är det svårt att säga nej och se till sina behov, vad man orkar och inte orkar. Jag har suttit inne hela vintern eller varit på gymmet och tränat, jobbat, fixat hemma, men när solen, värmen och ljuset kommer då vill jag, precis som alla andra, uuut!
 
Folk i farten 
Ribban för vad jag tycker att jag borde klara av höjs vilket är lite riskabelt. En utekväll i veckan räcker inte. Men nu har jag som sagt tänkt vara hemma och vila. Jag har köpt lite festmat och jag ska njuta. På söndag får jag storfrämmande från Sundsvall. Då kommer en nära vän och bor över hos mig. Vi ska ut på stan och jag hoppas det blir fint väder. Jag var ute igår också, åt god mat och promenerade runt på Söder och i Gamla Stan. Det är mysigt när det är mycket folk i farten. På dagen åt jag lunch med kollegorna på Medis. Det var år och dar sen. Som jag åt på Medis alltså. Kollegorna äter jag ju med flera gånger i veckan.
 
Babel Deli   
Jag har varit och klippt och färgat håret idag. Min frisör tipsade om en REA på Filippa K och jag kunde såklart inte motstå den. Skattepengarna som skulle direkt in på sparkontot kändes plötsligt så onödiga, som om jag helt enkelt var tvungen att handla något för dem. Sen åkte jag till Hornstull och mitt stamhak där jag alltid äter min supergoda vegetariska meze innan eller efter träningen och blev ytterst förvånad när en av mina Hollywood-idoler satt och lunchade alldeles intill. Joel Kinnaman gillade tydligen också Babel Deli. En favoritskådis redan från den svenskproducerade filmen "I skuggan av värmen" av Beata Gårdeler. Sen gjorde han som känt JW i Snabba Cash, därefter en lysande rolltolkning i "The Killing". Även Robo Cop var riktigt bra. Senast såg jag honom i senaste säsongen av "House of Cards" där han har en av de bärande rollerna och spelar mot Kevin Spacey. 
 
Celebrities   
Jag kunde inte förmå mig till att be om en selfie. Jag ville inte heller störa mitt i lunchen. I Sverige tar vi hänsyn. Jag minns när jag och min vän satt i restaurangen på Moderna Museet och Hugh Grant kom springandes bakom mig för att fånga upp sin 2-årige son som var på rymmen. Ingen störde, ingen låtsades om att han var en superstjärna. Det måste vara väldigt befriande att vistas fritt och ledigt utan några paparazis i hasorna. Tror jag varit lite starstrucked idag. Såg en annan filmstjärna utanför Hornhuset i Hornstull och ytterligare en på gymmet. Han tränade bredvid mig i PT-rummet och jag fick lite extra krafter när jag skulle lyfta mina 50 kg i marklyft, jag var liksom tvungen att skärpa till mig, som om det vore filminspelning. Så larvigt. Vad har det för betydelse? Ingen människa bryr sig väl om mig?
 
Fest på gräsmattan 
Fåglarna har fest här ute på gräsmattan. Maskarna har väl krälat upp efter regnet och nu knatar Kanadagässen och måsarna omkring och pickar i sig godsaker. Det får mig att tänka på förra helgen när jag och mitt barnbarn var i Nynäshamn. Vi studerade fåglar i en fågelbok och lyssnade på hur de lät på en CD. Plötsligt kunde han massa fågelnamn och räknade upp flera jag inte nämnt. Som farmor imponeras man och gläds åt det lilla. Nu ska jag sätta punkt för idag. I morgon ska det städas så att det är fint när mitt storbesök från Sundsvall ska sova över. Det är hon som gör mina vackra smycken. 
 
 
Bryt upp, bryt upp och tillåt dig att vara lite starstrucked när du känner för det.
 
 
 
 
Nyklippt på Babel Deli.
 
Babel Deli
 
Nynäshamn