Magdalenas värld

Feng Shui
Hitchcock 
Måsarna skriker som galningar. Det är rena Hitchcock här i området. Ett gäng barn hade kalas på gården och började härma fåglarna. Då fick jag nog. Surkärringen gick in. Jag är trött och irriterad, mest på grund av mitt  burkiga öra som aldrig blir bra. Hörseln är fortfarande nedsatt men doktorn sa att det förmodligen är övergående. Måsarna som annars är mina vänner har plötsligt blivit ett kraftigt störningsmoment. Jag orkar inte med dem och är ledsen för att jag måste sova med stängt fönster. Annars blir jag väckt vid tre när de sätter igång. Men nu är dörren öppen för det är klart att man inte vill stänga in sig när sommaren är åter. Jag sitter inne, men känner sommarluften, grillukten. Kalaset är tack och lov slut nu. Det är bara måsarna som fortfarande kalasar.
 
Utlandsaffären 
Jag har varit nere på vår lilla affär och köpt en glass. Det är en liten affär och de har lite mat, livsmedel och glass. Helst skulle jag vilja att de sålde badlakan och solkräm och hade en massa uppblåsta badleksaker utanför butiken så att jag kände mig som en turist på semester för jämnan. Men jag får nöja mig med att hänga upp mitt eget badlakan på balkongräcket så som jag gör när jag är utomlands. Igår badade folk vid bryggan när jag cyklade förbi. Det var inte särskilt varmt så jag blev en smula förvånad. Idag var det desto varmare.
 
Loppis 
Jag har varit och sålt lite kläder på en loppis. Det kostade mer än det smakade och jag ska inte göra om det. Men jag hade så många kassar med kläder jag behövde göra mig av med, som stått i snart ett år. Jag har slängt lite men det mesta är fina, snygga och moderna plagg. När den tionde personen kom och tittade på ett plagg som kostade 10-20 kr, provade och kände på det men sen gick därifrån, kände jag mig lite less. De frågade och ägnade en massa tid åt att kolla men sen var tydligen 10-20 kr för mycket. Hade jag vetat det hade jag sagt "ta det! Jag skiter i om du betalar eller inte". Ja ni hör, jag är irriterad. Jag sålde dock en hel del och det var rättså trevligt, men när klockan var tre hade jag massor av kläder kvar. Taxin fick köra förbi Stockholms Stadsmission i Liljeholmen och så sprang jag in och blev av med allt. Så skönt trots allt, att rensa i röran. Lite feng shui kan man behöva ibland.
 
Klänningsmani 
Jag sålde i alla fall mina oanvända sidenklänningar som jag köpte i somras. Det kändes bra. Minns ni som läste bloggen i somras att jag fick ett maniskt ryck när jag var nere i Halland på målarkurs? Jag kunde inte låta bli att shoppa en hel drös med klänningar. Jag försökte hålla mig urloggad från butiken men så fick jag sån abstinens och loggade in och köpte sju klänningar på en gång. Jag behöll sex men sen gick jag ner i vikt och kunde inte ha dem. Jag är glad att jag fick en liten peng för dem idag. Jag hade tänkt delta i loppisen här i Aspudden i september, men har nu beslutat mig för att hoppa över det. Inga fler loppisar på ett tag, varken som kund eller säljare.
 
 
Bryt upp, bryt upp och känn gränserna för vad du orkar och klarar av!
 
 
 
Bästa kunden köpte en piratskjorta för 10 kr till sin lillebror