Magdalenas värld

Är som i en bubbla
Orolig 
Jag är lite orolig. Jag har haft nedsatt hörsel på höger öra i tre dagar nu. Jag vill inte tro att det ska vara bestående men man vet ju aldrig. Jag var ner till soprummet för att sortera mina plast-, metall- och glassopor och var dum nog att inte samla glasburkarna i en kasse att sänka ner i tunnan. I grovsoprummet låter det betydligt värre än om du slänger i en igloo. Rätt vad det var small det till i örat och nu skallrar det så fort jag pratar och jag har lock och nedsatt hörsel mest hela tiden. Dessutom blir uttröttad av att lyssna på musik. Det vore en katastrof om jag blivit hörselskadad permanent. Mitt barnbarn uppfattade att jag fått begränsad hörsel och artikulerade extra tydligt och skrek när han skulle säga någonting. Det blev ganska komiskt till slut.
 
Förbereder 
Jag har ägnat morgonen åt att sorera kläder för på söndag ska jag sälja en massa avlagda kläder på en loppis i Telefonplan. Jag har ungefär 10 papperskassar med kläder. En enda kasse går i soporna, alla andra klädesplagg kan man nog få en billig penning för. Jag har satt mycket låga priser och hoppas på att få in några kronor, men mest är det för att slippa slänga eller släpa allt till välgörande som jag alltid gör. Det tar också mycket kraft och energi, då kan jag lika gärna försöka få lite för dem.
 
Mycket att stå i 
Det är mycket som händer de närmsta två veckorna så jag måste planera tiden väl. Idag fyller min dotter år och på lördag har hon födelsedagskalas. På söndag är det loppis och nästa vecka kommer jag ha fullt upp med balkongen som ska göras i ordning. Jag måste tömma den för att städbolaget ska kunna städa. Sen kommer snickaren och lägger golv på fredagen men då är jag och barnen på väg till Köpenhamn. Jag blir lätt stressad när det är mycket på en gång. Jag måste ju hinna packa också och förbereda mig för resan och så jobbar jag onsdag, torsdag, precis innan. Men början av nästa vecka får gå till balkongjox.
 
Snart sommar 
Det ska bli så härligt att få snyggt på balkongen. Jag har beställt förvaringsmöbler från IKEA som kom igår men jag tror jag väntar med att montera dem till efter Köpenhamn. Snart är det juni och sommar. Idag kunde jag åter sitta på balkongen och njuta av solen en stund. Det har ju varit kallt ett par dagar och inte så skönt ute. Jag cyklade till gymmet igår men det var inte alls samma känsla som förra veckan. Det var ruggigt och kallt om öronen. Idag blir jag hemma hela dagen. Första dagen på länge. Det ska bli så skönt.
 
 
Bryt upp, bryt upp och passa på att njuta av varenda timme du får nu och fyll på förrådet inför vintern.
 
 
 
Image by amsfrank (License)
Image by JForth (License)
Image by JForth (License)
 
 

 
  Loppis för alla köpglada!


Söndag den 22 maj är det åter igen dags för Tvålflingans årliga loppis! Kom och fynda bland kläder,
leksaker och annat kul!

Loppisen kommer hållas på Metronomgatan 5! Klockan 11-15!

På plats kommer det finnas möjlighet att köpa förfriskningar i form av dessertcrepes och kaffe!