Magdalenas värld

Wonder Woman
 
 
Vann rätt låt? 
Är man lite bakis idag eller? Jag kan sällan låta bli att titta på Eurovision Song Contest, och när jag väl tittar går jag inför den till hundraåttio procent. Men jag har ju såklart sällan samma smak som majoriteten och tycker inte rätt låt vann som de flesta andra, även om jag denna gång var ganska nöjd med att Ukraina kammade hem vinsten.  Det har väl hänt ett par gånger att ens egen favorit går och vinner, som när Måns sjöng Heroes, eller Alexander Ryback Fairy Tales. Likaså var jag övertygad när Carola tävlade med Fångad av en stormvind at hon skulle gå och vinna alltihop, men det är ju så många bidrag och sällan man får sin favorit i toppen. Dessutom gillar jag ofta de mer soulinspirerade låtarna och de brukar sällan gå hem i sammanhanget. Denna gång ville jag att Armenien skulle vinna men hon hade inte en chans. Hon var närapå lika mäktig som Vicky Leandros Apres Toi, 1972 (se nedan). Vilken power, en riktig Wonder Woman!
 
Upptagen 
Jag hade mitt barnbarn här på morgonen. Ja, han hade ju sovit över som vanligt. Vi åt suschi på fredagskvällen och sen blev det pajbak på morgonen. Vi skulle bjuda mamma och pappa på blåbärspaj och vaniljsås. Tanken var också att vi skulle prata igenom sommaren lite, om hur jag ska ha honom, när de behöver hjälp och när jag vill hitta på saker med honom. "Jag har inte tid" sa barnbarnet. "Jag har så mycket saker jag ska göra i sommar redan, jag ska till Gröna Lund, Legoland, Jämtland, till stranden....". Ja, vem vet, kanske har han så mycket för sig att vi inte hinner ses. Nånting ska vi väl spränga in i alla fall.
 
 
 
 
Familjen 
De ska gå på Grönan när jag och hans pappa och mina andra två barn ska åka till Köpenhamn om ett par veckor. Det var min sons 30-årspresent från oss. En helg i slutet av maj, det ska bli såå mysigt. Jag kan inte påstå att jag längtar för nu vill jag att dagarna ska gå långsamt och att försommaren och sommaren ska vara länge. Tiden får inte rusa iväg. Nästa helg ska jag fira dottern som fyller 27, det ska också bli roligt. Det är alltid roligt att träffa familjen och umgås både med mina barn och deras respektive, samt barnbarnet såklart. Jag har en stor familj numera. Min andra son har nyligen kommit hem från Tokyo, det ska bli så spännande att höra hur han haft det.
 
Loppis nästa helg 
På söndag är det loppis i Telefonplan. Jag måste börja samla i hop kläder och skor och förbereda mig inför denna. Du är hjärtligt välkommen till Metronomgatan 5 i Telefonplan kl 11-15. Jag är inte van att stå och sälja, brukar alltid skänka bort kläder men denna gång har jag så mycket kläder som knappt är använda och då tar jag dit sådant som är lite slitet också och försöker sälja för en billig penning. Det ska nog gå bra. Jag får väl ta en taxi dit, det borde jag ju få igen.
 
Veckan som gått 
Jag har inte skrivit så mycket den senaste veckan. Det har varit lite tungt på jobbet med saker som hänt, jag blir så engagerad i livsöden som dyker upp. I onsdags promenerade jag och en vän till Kungsan för att få lite Eurovisionfeeling och i torsdags tog jag och en kollega vägen förbi Globen på vägen hem från jobbet i Johanneshov. Det var inte mycket Eurovisionfeeling där, de hade nog koncentrerat det mesta till Kungsan och City. Hur som helst var det väldigt mysigt i Kungsträdgården, med uppträdanden, musik och lagom med folk. Vi åt halloumisallad på en servering och satt i solen och njöt.
 
 
 
Fullt upp  
Jag har varit rätt mycket inne i stan. Jag cyklar ofta in och cyklar runt, träffar vänner eller gör ärenden. I tisdags åt jag lunch på det övre planet i den ekologiska butiken Paradiset, en drömbutik för sånna som mig. Vegetarian och en som gillar organiskt odlad mat. På kvällen blev det picnic med en vän i viken. Så vackert med solnedgången och någorlunda värme fortfarnade. Sen slog det om och blev kallt. Idag ska jag in igen men jag tror inte jag orkar cykla. På fredagarna tar jag ut mig fullständigt när jag är på gymmet. Sen är jag så trött så jag knappt orkar någonting, jag orkade dock åka in och käka igår med en kompis, men det fick bli tunnelbanan. 
 
 
 
 
I systemet 
Det kanske som om jag inte gör annat än flänger runt men det låter värre än det är. Jag är ju deltidsarbetslös och har ingen lust att sitta hemma på dagarna när det är soligt och fint. Men det är klart jag måste ta itu med mina åtaganden för även om jag ska leva på egna sparpengar har man vissa förpliktelser när man är inskriven som arbetslös och det måste man vara för att inte falla ur systemet. Om jag få cancer nu eller någon annan allvarlig sjukdom som innebär långvarig sjukskrivning eller kanske till och med sjukpensionering, så måste jag  ha sjukpenning vilket förutsätter att du är inskriven i systemet om du inte har jobb. Det har jag bittert fått erfara då jag förra sommaren tyckte att jag skulle klara mig på semesterersättning innan jag fick min fasta anställning och förlorade min sjukdomsgrundande inkomst. Så jag gör inte samma misstag som jag. 
 
Bryt upp, bryt upp och var inte duktig i onödan för att försöka klara dig utan samhällets hjälp, det kan straffa dig värre än du anar.
 
 


 Hon är som värsta Jessica Jones eller Wonder Woman