Magdalenas värld

Canasta & kundaliniyoga
På väg in till stan för att träffa doktorn  
Jag har tagit det lugnt hela förmiddagen, mest suttit på balkongen och läst Stieg Larsson, oops, som inte är Stieg Larsson utan David Lagercrantz. Pratade med min son igår och det visade sig att han och hans tjej brukar spela Canasta, jag hade ingen aning. Jag växte upp med Canasta, gick hem till min farmor minst en gång i veckan - oftast själv men ibland med en kompis - för att sitta i timtal framför spelkorten. Jag älskade Canasta men tyvärr har jag hunnit glömma, det är ju över fyrtio år sen. För inte länge sen tänkte jag tanken att jag ska återuppta Canastaspelandet och leta rätt på nån/några som vill spela Canasta regelbundet, så lustigt. Vi bestämde att min son och hans tjej ska komma över i veckan så får vi gå igenom reglerna. Spelar du och bor i Stockholm får du gärna höra av dig. 
 
Kundaliniyoga
Nu är jag åter hemma igen i min tysta, välgörande förort som jag älskar. Orkar inte med stan och trafiken, vem vet, hade jag bott kvar i Hornstull hade jag kanske fått en hjärtinfarkt vid det här laget så mycket som min doktor tjatar om mitt höga blodtryck. Han tycker jag ska börja på yoga, för att hålla det nere. Jag har aldrig gillat yoga, trots att så många velat få mig att börja, men kanske har jag inte provat rätt yoga, jag har ju bara testat på gymmet. Plankan och solhälsningen får mig att se rött. Kanske borde jag testa sån där kundaliniyoga? Sån som man inte måste vända ut och in på sig själv för. Men jag tänker inte stressa iväg nånstans för att slappna av, jag tror att det finns nån yogaklass här i närheten, kanske kan det vara något. Jag ska ändå fortsätta på gymmet när jag blir återställd och mår lite bättre i ryggen men yoga kan vara ett mentalt komplement.
 
 
Bryt upp, bryt upp och testa nåt nytt. Överaska dig själv med nya intressen.
 
 
 
Image by kezee (License)
Image by Yogendra174 (License)
 
#1 - jenny

påminner om denna jag pratat om!
https://itunes.apple.com/se/app/vila-dig-i-form/id784854120?mt=8
<3

Svar: Kul att du läser bloggen. Jag köpte appen men min sjukgymnast vill att jag avvaktar med yoga. Just nu bygger jag sakta upp styrka i musklerna kring ryggslutet och bäckenet. Mediterar istället för yogar. Kram 💜
Magdalena Berger