Magdalenas värld

Kräv inte för mycket av dig själv
En vecka 
Det har nu gått en vecka av semestern. Jag tog ett beslut min första lediga dag att bryta den stress jag kände och har därför valt att inte träna, inte cykla och inte hålla igen på godis och mat. Istället har jag bara legat och latat mig i en soffa på balkongen. Det har varit underbart skönt men efter ungefär en vecka börjar ryggen värka, magen svälla över och vågen visar på två kilo mer än den brukar. Efter en vecka längtar jag efter att sätta mig på cykeln och cykla in till Söder och gymmet och skaffa mig träningsvärk i musklerna. Men nu har jag sagt trevlig sommar till min PT och ska nog mest träna hemma.
 
Badat
Jag har badat i stort sett varje dag. Idag låg det en termometer nere vid bryggan. Jag blev full i skratt när jag tänkte på den äldre herren jag stötte på här om dagen, som kaxigt sa att det var 16-17 grader i vattnet när jag själv tänkte att det var 18-19. Jag tror han ville framställa sig själv som en "kallvattensbadare", lite tuffare än de flesta. Idag när jag skulle simma gissade jag på 18-19, vilket det också visade sig vara. Jag har nog blivit en "kännare".
 
Målar 
Jag håller på att måla om möbler till balkongen. En skohylla blev en blomsterhylla och en bänk som var riktigt tråkig och sliten har blivit uppfräschad med färg. Jag är ute i mitt extrarum för jämnan. Det kostade inte mycket att låta lägga in golv och jämfört med hur mycket det betyder i mitt dagliga liv, blev det verkligen billigt. Det är svårt att förstå varför jag inte gjort det tidigare men det är ju inte förrän nu jag funnit en snickare som är villig att göra denna typ av jobb. Jag äter där, sover där, solar, fikar och bara sitter och läser. Det är ljuvligt och jag njuter till fullo. Det har varit så skönt att ha en vecka på hemmaplan innan jag börjar flänga, och fler dagar kommer det bli.
 
Skärgårn 
Men på lördag ska jag bege mig till norra skärgårn några dagar. På torsdag nästa vecka ska jag till mellanskärgårn och på fredag till södra skärgårn. Jag hinner bara komma hem och vända och packa om kappsäcken. Därefter bär det av söderut, till Skåne och så hem en vecka för att fixa tänder och gå till psykologen, vattna blommor och träffa familj och vänner, innan jag beger mig till Gotland. Varför fixa tänder mitt i sommaren? Jo för att min tand ramlade loss när jag åt en oliv. Den är provisoriskt lagad men jag måste tillbaka och sätta in en krona.
 
Feng Shui 
Mitt Feng Shui projekt fortsätter. Jag har beställt tapeter och inredning till mitt sovrum. Jag har räknat ut något sorts nummer och tagit reda på vilken färg som ska vara bra för just mig. Utifrån det har jag valt en nyans som jag tror att jag kommer att trivas med. En blågrön tapet som ska vara lugnande. Knasigt kan man tycka men värt att prova. Jag har köpt hela kittet med sängkappa och överkast, lakan och allt och burit ut alla mina oroliga tavlor till hallen. Dessutom har jag tagit bort lösa kläder, täckt för skor och flyttat på sängen. Jag har tittat ut tavlor jag vill ha på väggarna och håller på att söka rätt på en sänggavel jag tror att jag kommer att trivas med - vilket är svårt -  för det måste man ha enligt Feng Shui. Det är inte så att jag är frälst och till vilket pris som helst måste rätta mig efter Feng Shui men mitt motto är att "det är värt ett försökt". Målet är att jag ska få bättre nattsömn och det är ju inte direkt skadligt.
 
Sommarmat  
Jag njuter gränslöst av god mat så här års. Jag har ätit färskpotatis och fransk potatissallad flera dagar i rad nu. Jag äter färsklök som om det vore äpplen och vräker i mig körsbär och jordgubbar i mängder. Avocadon börjar åter bli riktigt fin, tomaterna plockar jag direkt från mina plantor på balkongen och persikorna är stora och läckra. Snart kan jag börja äta rödbetor igen. Jag föråt mig på chevresallad i vintras och åt så mycket färdigkokta rödbetor att jag fick nog. Nu längtar jag efter att koka egna. Sommaren och hösten är så underbar när man är vegatiarian inte bara av etiska skäl utan för att man också ÄLSKAR frukt och grönt.
 
 
Bryt upp, bryt upp från stress. Bryt din uppåtgående spiral av stress och tillåt dig att verkligen vila på semestern. Det är så lätt att lämna ditt arbete för att sedan arbeta på semestern, vilket på många sätt är en vila för hjärnan men glöm inte att även kroppen behöver vila. Kräv inte för mycket av dig själv. 
 
 
Balkongliv
 
Dag- och kvällsbilder från balkongen
 
Målningsprojekt
 

Denna lilja överlevde vintern i en trasig kruka, under en mörk presenning. Jag känner mig besläktad med den.
 
 I Aspuddsparken med mitt barnbarn