Magdalenas värld

Vet inte vad Kandinsky gör med nattsömnen
Dagen efter 
Det är tyst ute, regnet har upphört och fåglarna vågar sig försiktigt ut och börjar åter att kvittra sitt "efter-regnet-kvitter". Vi fick en fin midsommar och kanske tycker många av oss att det är ganska skönt att ha en vilsam dag inomhus. För blir vi inte lite trötta också när det är 30 grader och vi samtidigt vill göra allt. Det ska grillas, badas, fixas i sommarstugan och igår var ju dessutom en stor resdag när många skulle bege sig hem igen efter helgen. Idag kan man tycka att vi behöver lite lugn och ro efter helgen.
 
Hemma och myser  
Jag har inte varit ut. Jag går här hemma och myser, sitter inte med mobilen men har surfat lite på datorn. Jag har läst om Feng shui i sovrummet för jag har bestämt mig för att göra om i mitt sovrum i höst och det ska få ta tid, det ska processas och jag ska verkligen se till att få det precis så som jag vill ha det. Problemet är bara att jag inte vet hur jag vill ha det. Eller att "hur jag vill ha det" och "hur jag borde ha det" inte riktigt går ihop och istället förvirrar mig. Förr hade jag ett vitt sovrum. När jag flyttade hit fick jag ett mörkt. Jag har märkt att jag trivts med en mörk och vilsam färg på väggarna men jag gillar inte kulören. Dessutom har jag nog alldeles för mycket färgglada tavlor på väggarna.
 
Sovrumsinredning 
Det är väl inget fel med det kan man tycka. Särskilt om man som jag gillar färg och har motiv som jag verkligen tycker om, av Kandinsky och andra uttrycksfulla konstnärer. Men det är bara det att mina sömnproblem inte upphör. Jag kan inte fortsätta med sömntablett i tid och evighet, jag måste prova något annat. I sovrummet har jag kläder som hänger på en klädstång utan garderob, jag har en massa skor som står på ett antal öppna hyllplan och luktar skunk. Innan jag börjar beställa garderober ska jag prova med att ha ett skynke för skorna och så har jag tagit bort alla sommarkläder i glada färger som hängde på klädstången. Jag har tagit ner alla tavlor och har nu tänkt känna in hur jag vill ha det över sommaren.
 
Motstridiga viljor 
Det tar emot lite att tapetsera enfärgat i en lugnande färg. I alla tider har jag tapetserat med färg. Man kan säga att tapeter och tapetsering varit lite av en sjukdom. Så fort jag varit hypoman har jag tapetserat i glada färger och mönster. Men nu vill jag lyssna på Feng Shui och tycker det är värt ett försök att se om det hjälper. Problemet är bara att jag har mitt rum i nordöst och enligt Feng Shui är det katastrof. Ja, det stod så i testet jag gjorde. Men jag kan ju inte gärna börja sova i köket. Kanske är det väderstrecket som orsakar sömnproblemen? Men nu är det som det är och som min vän sa, man kanske kan kompensera med något symboliskt enligt Feng Shui, nån groda i guld eller så.
 
Oändligheten 
Jag minns när jag flyttade hit och inte ville dra för persiennerna. Jag ville somna till den vackra, rosa junihimlen. Men jag sov så dåligt och drömde konstiga drömmar och en annan vän sa till mig "det är dålig feng shui" att ligga och titta ut i oändligheten. Jag drog ner persiennerna och min sömn förbättrades med en gång. Det är tråkigt att behöva avstå från det man gillar, men det kan ju samtidigt inte vara helt nyttigt att somna med Kandinsky.
 
Fototapet 
En annan dröm jag har är att tapetsera med fototapet. Ingen "billig" tapet i dålig kvalitet, utan en riktigt fin. Helst skulle jag vilja ha hav och strand, men det kommer inte att funka med tanke på det jag just skrev. Jag kommer att fara ut i oändligheten. Nej, jag har tittat ut en "skog efter regn-tapet". Men det är ju en vågad chansning även om man bara tapetserar en fondvägg. Jag vet ju inte alls hur jag kommer att sova i en fuktig skog. Jag kanske blir superpigg och vill vara vaken med alla fåglarna, eller så drömmer jag att det kommer en orm eller en älg. Så för mycket natur kanske inte är helt nyttigt.
 
Feng Shui
Det får nog bli grönblågrå väggar. Med svartvita tavlor eller foton. Men man ska inte ha foton på släktingar för det är inte bra för sexlivet enligt Feng Shui, det är mycket man ska hålla reda på. Dessutom ska man ha huvudgavel, tror det är för tryggheten. Och sängen ska vara rätt vänd och så ska du ha lugna toner på allt, inget rött och inget gult eller cerise. Jag köper rubbet. Nu ska här sovas. Ingen skog, ingen Kandinsky, inga skor som står och luktar skunk och inga kläder som oroar. Jag ska ha Feng Shui och det ska ge mig god sömn och harmoni.
 
 
Bryt upp, bryt upp mot oro i ditt sovrum. Skapa Feng Shui runt omkring dig!
 
 
 
Pinterest.com  från plus.google.com
 
Pinterest.com  från artflakes.com