Magdalenas värld

Tänd ett ljus och låt det brinna
Snö 
Snön ligger kvar nedanför mitt fönster. Nyss var solen uppe och jag hoppas den kommer fram igen för den lockar mig att gå ut, annars är det svårt om jag inte har något särskilt som drar. Oftast är det ärenden som drar ut mig, eller jobbet, och så blir det träning därefter men att bara gå ut på en promenad är svårt om inte vädret lockar. Jag är bra på att disciplinera mig i mycket men där brister det. Jag kan såsa omkring hemma hela dagen, bubbla med sugrör i vatten en gång i timmen och säga "mulna molnen, mulna molnen, många sånger, många gånger". De senaste två veckorna har det dock varit extremt många läkarbesök psykologbesök besök hos logoped och igår även besök hos tandläkaren. Därför har det inte varit någon större risk att jag ska fastna i hemmasåsande.
 
Höstlov
Det har varit höstlov i landet i veckan och många är lediga. Jag har jobbat hemifrån vilket ofta är på gott och ont. På gott för att det är fritt och skönt och jag får vila rösten. På ont för att jag jobbar alldeles för mycket och glömmer att ta pauser. Därför har jag svårt att bromsa när helgen nalkas. Efter tandläkarbesöket igår gick jag upp till en väninna som var sjukskriven och drack chai te. Där kunde vi sitta och prata utan surr och buller runtomkring, för det är det där med buller som ställer till det för mig just nu och begränsar mitt liv. Prata får jag men bara där det är tyst runt omkring och bara när jag slipper överrösta. 
 
Undviker buller 
Därför undviker jag restaurangmiljöer och stan om möjligt, just nu. Jag var ute och åt med jobbet i tisdags och hade sett fram emot god mat och att få lyssna på andra som pratade. Jag hade med block och penna för säkerhets skull men när mina kollegor påbörjade en genusdiskussion väcktes jag ur min tystnad och jag ville slänga blocket och pennan i väggen och gå därifrån, så frustrerad blev jag över att inte kunna delta i diskussionen. Det gjorde jag inte, gick alltså. Jag satt kvar men till slut kunde jag inte hålla tyst vilket var ett misstag. Efter det har jag fått vila rösten extra mycket.
 
Magen smärtar 
Som om det inte räckte, som om det inte räckte med att jag inte har en fungerande röst och ett skadat revben har jag nu fått magkatarr. Jag blir så trött. Så nu kan jag inte dricka kaffe vilket gör mig irriterad. Jag provar mig fram med mat men det mesta ger mig smärtor. Jag köpte mat från Mathem i onsdags och köpte då en hel kasse apelsiner och klementiner - jag är så lycklig över att den tiden äntligen är här - men jag fick ta kassen med mig till min väninna igår, jag kommer inte kunna äta dem.
 
Ingen offerkofta 
Men nu ska jag inte misströsta, ingen offerkofta här. Jag har kontaktat PT:n och vi har bestämt att jag ska ha uppehåll fram till januari. Det är min logoped som inte vill att jag ska träna tufft med tunga vikter, eftersom det inte går åt rätt håll så snabbt som man skulle önska. Jag har börjat med morgonträningen denna vecka. Jag kör ett pilatespass på 30 minuter varje morgon sedan ett drygt år tillbaka. Det har gjort ont i revbenet men nu kan jag köra det om jag kör försiktigt och det är lite viktigt för att få igång magmusklerna, för det är dom som ska göra jobbet när jag pratar. Nästa vecka ska jag ta mig till gymmet men det kommer bara att bli träning på löpbandet, crosstrainern och med lätta vikter.
 
Händer mycket  
Det har hänt mycket den sista tiden, så mycket att jag inte orkat skriva och inte orkar skriva om det nu heller. För att tänka på annat har jag jobbat väldigt mycket denna vecka, inte så bra. Jag tänker ständigt på jobb. Av den anledningen har jag bett min dotter sätta mig i annat arbete. Om hon låter mig researcha för sitt projekt får det mig att tänka på annat än jobb. Jag önskar jag kunde läsa och jag har många bra böcker som ligger på lut, men jag kan bara läsa ett par sidor per kväll. Kanske sätter jag mig och läser idag för jag har en bra bok på gång och kanske sätter jag en annan i lurarna och går ut och går. Jag ska verkligen försöka. Jag måste komma ut men tempot är så högt i veckorna att jag inte kommer mig för om ingen eller inget drar ut mig på helgerna.
 
Hjärnsköljning
Kvällarna ägnar jag åt hjärnsköljning. Jag plöjer Netflixserier men just nu ser jag en som är så välgjord vilket innebär att det är mer än bara förströelse. Det är som att vara på bio och se en riktigt välgjord film. The Crown är som en fortsättning på The King's Speech som var fantastisk. Andra filmer om det brittiska kungahuset som varit välgjorda och bra är The Queen och Young Victoria. Även Elizabeth, Elizabeth - The Golden Age och Den andra systern Boleyn skildrar brittiska monarker. Jag är lite svag för brittiska kostymdraman a la Downton Abbey, Mr Selfridge och The Paradise. Jag är svag för brittisk drama överhuvudtaget.
 
Mamma fyller jämnt 
På torsdag fyller min mamma 80. Det borde firas med pompa och ståt men hon har valt att åka utomlands med sin syster. Det gör hon rätt i tycker jag. Min mamma befinner sig i en sorgeprocess, hennes manlige vän har nyligen dött.  Idag är den dag vi alla sörjer våra döda nära och kära. Jag har min pappa men jag kommer inte att åka ner till kyrkogården i Nynäshamn, jag ska tända ett ljus för honom här hemma när det blir mörkt. Mamma ska vi fira senare när hon är tillbaka och när min röst håller lite bättre. Då ska vi bjuda på festlig middag, jag och barnen. Det blir fint att ses i höstmörkret.
 
Bryt upp, bryt upp! Ge inte efter för din trötthet. Försök att ändå komma ut och njuta av lus och frisk luft, det är välgörande.
 
 
Tänder ljusen i köket vid varje måltid, det får mig att varva ner
 
Är det alla vitaminer och mineraler som orsakar min magkatarr måntro?

Nya böcker att läsa
 
 MULNA MOLNEN, MULNA MOLNEN
MÅNGA SÅNGER, MÅNGA GÅNGER