Magdalenas värld

Laddat med karra
Balkongen klar för vintern  
Det blåser idag. För ett år sedan låg viken spegelblank. Jag fick upp ett minne på facebook som var på dagen ett år och där beskrev jag som så ofta hur vädret var. Solen har varit framme idag och jag passade på att göra i ordning balkongen för vintern, för det är ju inget vidare att göra en regnig dag så jag passade på för det måste göras. Nu ligger allt i vintervila under en pressenning och väntar på våren. Trots att solen varit framme mår jag som vid lågtryck. Jag är trött och slö och orkar nästan ingenting. Igår låg jag mest hela dagen.
 
Bio  
Jag skulle på bio på kvällen men skippade det, då bio som visserligen i sig är en tyst aktivivitet ändå lockar till samtal i en miljö som jag inte bör prata i. Det är svårt att hitta tysta fik inne i stan och inte så kul att bara träffa sin vän vid bion och sen inte säga någonting. Jag var inne i torsdags. Jag och min vän satt på Victoriasbiografens café och skrev, eller rättare sagt jag skrev och hon pratade. Tyvärr gick det inte så bra för det var länge sen vi sågs och då blir det svårt att förklara allt som har hänt i skrift.
 
Trött  
Därför skippade jag bio igår och kom inte ut på hela dagen över huvudtaget. Jag hjälpte min dotter med en ansökan, ringde några samtal och sen blev jag liggandes framför tv:n resten av kvällen. Jag är riktigt utmattad efter den här veckan. När jag kom hem från Palma var jag pigg men inte nog med att jag haft fyra besök hos läkare, logoped etc. denna vecka så har det hänt en hel del i mitt liv. Trots att jag är ganska öppen i bloggen kan jag såklart inte dela med mig av allt, särskilt inte när jag behövts för andra och det har jag denna vecka. 
 
Inramning 
Av den anledningen tillät jag mig en vilodag igår. Idag har jag varit inne i stan och köpt passepartouter till två tavlor, bland annat till min Yayoi Kusama som jag köpte på Louisiana. Den är nu inramad och ska hängas upp i sovrummet bredvid min Klee. Var exakt dom ska hänga vet jag inte riktigt ännu. Jag ska låta min snickare snickra i hop min sänggavel först. Jag har gjort allt förarbete, målat brädor och mätt, nu ska han bara lägga på en list på baksidan. Jag gillar inte gavlar i textil för egen del så det blir en brädgavel för mig. Sen får vi se vad jag ska ha för tavlor ovanför den. Jag har bett min dotter titta på lite foton jag tog förra sommaren. Jag vill att det ska vara rogivande motiv, varför inte ta något som jag själv fotat. Sen är mitt nyrenoverade sovrum snart klart.
 
Brunch  
I morgon blir det brunch på Mångkulturellt centrum i Fittja med mina barn. Deras vegetariska brunch är något i särklass och man får vara ute i god tid om man ska få plats. Det är bra att göra saker som inte kräver att man pratar och till den brunchen kan man inte prata, man har inte tid om man ska hinna äta allt man vill på de två timmar man har på sig. Sen är det dags för nästa sittning.
 
Snart dags att börja jobba  
På måndag börjar jag jobba. Det är nu tre veckor sedan jag var på jobbet. Det känns konstigt att ha varit hemma så länge och jag har helt kommit ur mitt jobbtänk. Jag har varit där två gånger, den ena gången för att hämta jobbdatorn, den andra för att prata med chefen. Jag blev stressad inom loppet av en halvtimme, kände hur snabbt tempot är jämfört med det jag själv haft de senaste veckorna. Men det ska bli skönt samtidigt att få komma igång. Problemet är ju att jag fortfarande bara får prata i begränsad mängd och i tysta miljöer. Det är svårt att veta hur det ska gå till men det får gå på någe vis. Funderade på att skaffa mig ett halsband där det står tiga är guld, eller så får jag ha en inplastad skylt där där det står "bara för att jag inte pratar innebär det inte att du slipper" eller något sådant.
 
Karra   
Jag har laddat med karra här hemma. Karra säger man i Norrbotten men det låter mycket roligare och godare än godis. Jag gissar att det snart kommer att ringa på dörren. Undra hur många chokladdoppade brysselkål barnen fått i år. Här ska de få godis i alla fall. Det är alltid lika mysigt när det ringer på dörren på Halloween och påsk. Själv ska jag koka mig en kopp kaffe och torktumla tvätten. För nu har jag både tvättmaskin och torktumlare i lägenheten. Så lyxigt.
 
 
Bryt upp, bryt upp! Tala är silver, tiga är guld.
 
 
 
Nya spanska skor
 
Vi var och såg en helt fantastisk film i torsdags: "Min pappa Toni Erdman" Jag älskade den, bästa filmen på mycket länge, men om du ska se den bör du vara förberedd på att det är en tysk,
svart tragikomisk smalfilm på 3 timmar. 
 
Yayoui Kusama
 
Dagens skörd 
 
Från affären
 
 Present "lukta gott"