Magdalenas värld

Vardagens hjältinnor
Utmattad  
Jag är så fruktansvärt trött. Så in i helvete trött rent ut sagt. Jag svär sällan men nu har jag inte ord för den trötthet och utmattning jag känner. Efter att ha haft en pågående infektion med astma och stämbandsproblem som följd i snart tre månader är det kanske inte så konstigt. Ändå säger mig denna trötthet att det är något annat som inte är som det ska. Jag har känt mig nedstämd i ca tre veckor, extremt trött i en dryg vecka, jag är skör och ledsen, mina naglar spricker, mitt hår är sprött och livlöst och jag har ingen aptit, vill bara äta potatis. Detta får mig att misstänka att mina sköldkörtelvärden inte är som de ska. Jag har hypotyreos/struma. Jag tar en daglig dos levaxin som för mindre än ett år sedan var på tok för hög visade det sig. Nu tror jag att den kanske är för låg. Jag har därför varit iväg och lämnat prover idag för att kontrollera mina värden.
 
Föll handlöst  
På väg till vårdcentralen snubblade jag och föll handlöst i en stentrappa. Frågan är om jag snubblade på något eller om det är tröttheten som gör att jag släpar benen efter mig och av den anledningen snavade och föll. Jag låg kvar och kände mig mörbultad och yr. En kvinna kom springande och ställde frågor. Till slut kunde jag resa mig upp med hennes hjälp. Jag avvaktar att gå till doktorn eftersom jag ändå ska dit i morgon. Känner mig fortfarande mörbultad, lite snurrig och illamående men tror inte det är någon större fara. "En olycka kommer sällan ensam", sa min chef här om dagen. Det tycks verkligen stämma. Samtidigt har jag flow i livet just nu. Livet är fullt av paradoxer. Nu är jag hemma och vill bara gå och lägga mig. Det vill jag hela tiden. Jag vill bara sova. Har svarat på lite jobbmail men kan inte tänka eller koncentratera mig. Koncentrationsförmågan är usel, jag kan inte ens läsa kortare texter. Böcker är inte att tänka på.
 
Women shape the world 
För en tid sedan läste jag Damernas värld strax innan jag skulle sova. På en sida såg jag en annons där det stod att man kunde nominera en väninna som Vardagens hjältinna. Detta var under rubriken Women shape the world. Man kunde nominera en kvinna i kategorierna Medmänsklighet, Frihet, inovation och Stil. Såhär efteråt hade jag nog kunnat nominera väninnor i samtliga kategorier men den jag först och främst kom att tänka på var medmänsklighet. Jag skrev en snabb motivering på min väninna som startat upp vision.nu. Vison.nu består av fyra optiker som samlar glasögonbågar och åker ut på stan och till härbärgen och provar ut glasögon till hemlösa. Jag tänkte inte så mycket på den där nomineringen, skrev ihop något på mobilen och skickade i väg och hörde inget ifrån dem. Igår fick jag veta att min väninna vunnit tävlingen som också innefattar danska och norska tävlanden. De skrev och ville ha min väninnas telefonnummer och jag var ju såklart tvungen att ringa och förvarna henne. Det är ett fint pris hon får och en rejäl prissumma.
 
Polispådrag i kvarteret  
Igår sprang det poliser med hundar här nere i hamnen. En polispiket körde runt och en helikopter rörde sig ovanför området. Jag kollade på polisen.se och fann detta:  Aspudden 2016-10-10: "Pågående inbrott i en lägenhet på Örnbacken. Vittnet ser hur en person bryter sig in i en lägenhet medan flera andra verkar hålla vakt utanför. Vittnet ser hur personerna lastar ut grejer till en bil från lägenheten. Bilen lämnar sedan och möter under färden en polispatrull. Föraren väljer då att stanna och flera personer springer från bilen. Polishelikoptern finns över området och med hjälp av denna kan två förövare gripas i närområdet. Flera patruller är i området och pratar med vittnen och letar efter de övriga förövarna". Jag blev ganska förvånad över ett sådant pådrag för ett inbrott. Det var glädjande men inte något jag hört talas om tidigare. Jag trodde inbrottsärenden lades på hög.
 
 
Bryt upp, bryt upp! Att uppmärksamma en vän eller väninna är värt en hel del, inte bara för att de ska få ett fint pris. Att visa att du värdesätter det de gör för andra betyder mycket för att de ska orka fortsätta.
 
 
 I helgen var det strömavbrott i hela Aspudden. Bäcksvart överallt men i mina fönster lyste det vackert.