Magdalenas värld

Det närmar sig
Snart är det dags. Semestern närmar sig med stormsteg. Såhär års blir man plötsligt medveten om att det även finns ett slut eftersom semestern är begränsad även om den känns lång. Jag har fem veckor i år och ska passa på att njuta riktigt ordentligt, både här hemma i Sverige och utomlands. Som vanligt har jag tänkt stanna i Stockholm en hel del också. Två arbetsdagar kvar, sen midsommar och på måndag drar jag till Arlanda för att flyga till Mallis. Där blir jag kvar i tio dagar och efter en något ostabil dag längtar jag gränslöst efter sol, värme, stadigt väder och turkost hav. Just nu blåser det kuling här nere vid Hamnen och det går vita gäss på Mälaren. Jag har fått plocka in parasoll och annat från balkongen. Vinden knäpper i väggarna och dånar genom fönstren.
 
Det har dock varit många fina dagar och kvällar i Stockholm de senaste veckorna och i söndags var jag och en kompis ut på Ingarö. Där blåste det också och man fick lägga skor och väskor på sina madrasser och handdukar för att de inte skulle flyga iväg men det var varmt och soligt och jag badade i havet. Egentligen har jag inte råd att åka utomlands vilket straffar sig, men då jag inte hade möjlighet att åka någonstans i våras vågar jag inte riskera att få en dåligt sommar. Nu gungar båtarna kraftigt nere vid bryggan och jag kan tänka mig att båtägare snart kommer rusande för att kontrollera sina förtöjningar. Måsarna ligger stilla i vinden strax ovanför. Seglar utan att kunna styra riktning.
 
Ikväll har jag varit inne i stan och träffat en väninna och ätit halloumiburgare på en restaurang på Söder. Då var det lugnt och soligt och vi svettades i värmen från infravärmen. Men så slog det om snabbt och plötsligt och nu verkar lugnet vara på väg tillbaka igen. Det var mysigt att ses som alltid, jag njuter av de stunder jag får med mina fina vänner. Igår var jag hos en annan väninna och mös på hennes balkong.  Om en vecka sitter jag nere i Cala Mayor, strax utanför Palma. Jag har varit i Palma ett antal gånger men aldrig i Cala Mayor. Jag tyckte det var dags att utforska en ny del av Palmaområdet. Det gäller att bli vig och rörlig så att jag kan smörja mig själv på ryggen. Härom dagen missade jag några ställen och blev ordentligt bränd. Jag har inte för vana att åka utomlands mitt i  sommaren och har därför inte varit så utsatt för solen som man är mitt i sommaren, men det ska nog gå bra .
 
Dessutom längtar jag efter att bada i havet och ligga på en strand - i mindfulness - och njuta av den varma solen men såhär års lär det vara proppat med folk, inte så kul. Jag har varit bortskämd med folktomma stränder de senaste åren eftersom jag rest under lågsäsong. Bara på helgerna har stränderna varit rejält befolkade och då av spanjorerna. Under veckorna är det några turister men inte tillräckligt många för att fylla upp de milslånga stränderna längs Palmas kustremsa. Men innan dess är det sommar här och det gäller att ta vara på alla soliga och härliga sommardagar vi har. I morgon är det en vanlig dag - jag ska inte fira eller festa - och på torsdag blir det förutom jobb, tvätt och packning. Fredag, lördag, söndag vill jag kunna njuta av sol och bad och ledighet om jag kan.
 
 
Bryt upp, bryt upp! Sommarn är här nu och det är dags att ta vara på varenda liten stund!
 
 
 
Balkonghäng och bad i skärgårn är absolut nödvändiga ingredienser så här års.
 
Efter morgondopp i Mälaren