Magdalenas värld

Njut av det sommaren
Det är en disig men ganska varm dag. Solen tittar fram ibland och värmer men när den gömmer sig bakom molnen är det ganska blåsigt här i hamnen. Tröttheten värker i kroppen, det är en hektisk tid på de flesta arbetsplatser så här års, så även på min. Nu äntligen helg och därefter två veckors arbete innan jag beger mig till värmen i söder. Jag har knappt hunnit fundera men när jag väl sätter mig ner och tänker på det känner jag mig glad att resan är inbokad. Det har varit den kallaste juni på många år. Jag minns ett par år då jag upplevt samma kalla juni men det är ovanligt.
 
Igår firade vi en kollega som ska sluta. Det var grillfest på jobbet och folk fick ta med sina familjer, barn och hundar. Hon fick blommor och presenter och det blev dans på parkeringen. Salsa och disco. Jag kommer att sakna henne. Efter grillningen hamnade vi i personalrummet där vi delade upp oss i lag och hade musikquiz. Det var länge sedan tillvaron kändes så lättsam och otvungen. Senare gick vi vidare och jag kom hem sent, sent, efter två. Jag minns inte när jag släppte kontrollen så som igår och det var underbart skönt. 
 
Inget väntar idag för jag skulle egentligen åkt ut i skärgårn men min vän fick förhinder så vi skjuter på det. Nästa helg åker jag och en annan vän ut över dan. Vi ska ta båten till Sandhamn som vi brukar göra en eller ett par gånger om året. Att komma ut i skärgårn är helt nödvändigt för mig, sommar som vinter. En gång tog vi båten till Sandhamn en kylig februaridag. Det var 19 minus i stan och säkert trettio där ute. Jag hade tredubbla byxor men solen sken och vi drack varm choklad med punch. Ofta räcker det att jag tar bussen ut i skärgårn. Kommer jag inte ut till kusten känner jag inte att det är sommar. Jag ska se efter vad det blir för väder i morgon, kanske tar jag bussen själv och åker ut nånstans. Man kan ta med sig ordentligt med kläder men att få ligga på en klippa och lyssna på havet betyder hur mycket som helst. Att känna lukten av tång och hav är ovärderligt.
 
 
Bryt upp, bryt upp! Passa på och njut av den lilla sommar som är.
 
 
 Njut av det sommaren har att erbjuda