Magdalenas värld

Drömmen om att bli författare
Längtat
Igår längtade jag efter att få skriva. Helt planlöst utan några måsten. Inte för att jag tycker mitt bokskrivande känns som ett måste, jag får ut otroligt mycket av det men igår kände jag att jag ville få med mig själv. Jag får ju självklart med mina åsikter och tankar i mitt författande men det är viktigt att hålla den röda tråden och den handlar inte om mig. 
Reaktioner
Det har blivit mycket sociala medier de senaste dagarna. Boken släpptes i fredags och låg i min brevlåda när jag kom hem, samma dag som den gick ut till recensenterna och flera hade redan hunnit börja läsa. Reaktionerna var positiva och omvälvande. Jag har suttit och svarat på kommentarer och mail på Linkedin och samtidigt lagt ut inlägg för att det ska synas att boken är ute. Självklart marknadsför förlaget men jag behöver också synas och märkas. Så som det funkar idag kommer det ständigt nya böcker, ny musik, nya filmer osv. Intresset för det som är gammalt är inte särskilt stort. 
Psykisk ohälsa i skolan
För dig som inte vet min historia - jag har ju haft ett ganska långt uppehåll härifrån bloggen - så handlar boken om Psykiska ohälsa i skolan och ges ut av Studentlitteratur. Jag blev författare till slut, det som jag skrivit om så många gånger här att jag ville bli och som så många av er underbara följare uppmuntrat mig till att också bli. Men det blev inte den sortens författare jag tänkt mig.
Berätta historier 
Jag har alltid trott att jag ska berätta historier men av någon anledning blir de alltid kaos när de ska ut på pappret eller datorn. Jag skriver 70-80 sidor i så kallad flödesskrivande, jag har hur mycket som helst som vill ut. Sen när jag måste börja knyta ihop historien och gå tillbaka för att se vem som är vem och börja researcha så tröttnar jag. Än har jag i alla fall inte hittat den historia som skapar den där fullständiga motivationen hela vägen. 
Kurslitteratur
Den motivationen hittar jag när jag skriver kurslitteratur.  Då har jag något jag vill säga, något som är viktigt. Jag är trygg med strukturen från alla de uppsatser jag skrivit genom åren och skrivandet tuffar på. Det har hittills inte varit några problem. Jag är nu halvvägs på bok nummer två och jag tror det kommer funka där med. Har inte stött på något hinder än. 
Skönlitterärt skrivande
Men drömmen om att skriva skönlitterärt finns kvar. Jag skrev på en historia i somras om Solveig som snart ska fylla 60 och hamnat i en livskris. Jag lämnade henne och kände mig färdig, ville inte berätta historien längre när sommaren var slut. I väntan på att få mitt synopsis på Studentlitteratur godkänt (bok två) började jag på en ny historia om mig själv som ung. Det kändes som om jag hittade en kärna och ville fortsätta men så fick jag bok två godkänd och la historien om mig själv åt sidan. Vi får väl se om jag tar tag i någon av dem. Det blir i sommar i så fall. 
Hjärnhalvor
Det här med att ett sorts skrivande funkar och ett annat inte har nog att göra med mina hjärnhalvor. Jag tror det skrivande som mer ligger åt logiken funkar bättre. När jag använder den hjärnhalva som helt och hållet skapar utifrån en idé och en fantasi tappar jag riktningen och far ut i ett vägglöst kaos. Jag har ingenting att hålla i mig i och blir så vilsen. Jag har så mycket jag vill skriva. Berättelser jag vill berätta, karaktärer jag vill skildra och gestalta men får inte till det. Men vem säger att det är för sent? 
Innan jag fyller sextio
Så i sommar blir det ett nytt försök. Om det blir om Solveig eller om mig själv återstår att se. Jag kommer inte ge mig. Och när den där drömboken kommer ut, ja det kan dröja men det vore ju fantastiskt om det skedde innan jag fyllde sextio. Tänk om jag ska ha det som mål, att ge ut en egen roman innan jag fyller sextio. Jag satsar på det. Tills dess får ni gärna läsa min nyutkomna bok som finns att köpa på bland annat Bokus och Adlibris. Den heter som sagt Psykisk ohälsa i skolan. 

Vi hörs och ses. Ställ gärna frågor eller kommentera om du vill 💜 Trevlig helg! 
 
Länkar till boken hittar du här: