Magdalenas värld

Måndag är början på något nytt
Tar det lugnt idag
Det är måndag och jag har sjukanmält mig även idag. Egentligen skulle jag jobba hemma men jag orkade inte ens det. Jag orkar inte sitta i åtta timmar och skriva rent utredningar och åtgärdsprogram. Jag behöver vila en dag till. Jag vet egentligen inte vad jag är för sjuk, min kropp har liksom bara sagt ifrån. Ont i huvudet, trött och så astma på det. I och med att jag varit sjuk i princip sedan 18 december - vilket är en månad nu - så har det blivit mycket stillasittande och mycket ätande. Inte alls bra. Jag har gått upp i vikt och det är en olustig känsla när kläderna inte längre passar. Jag längtar verkligen efter att få börja träna och få bort de där kilona. 
Måndag - nya vanor
Så idag började jag morgonen med lite morgongymnastik. Jag måste ju börja någonstans och då har jag ett magprogram jag kör ibland. Jag behöver träna upp magmusklerna och bålen som blivit påverkad av allt liggande. Det blir ingen riktig promenad idag, jag vill inte ta ut mig innan jag ska iväg till doktorn och dit ska jag inte förrän senare. Jag ska vara på SöS halvsex. De ska kolla hjärtat med ultraljud. En rutinundersökning av något de upptäckt för ett par år sedan som sägs inte vara farligt men det gör mig ändå lite nervös. Det är väl så det är att bli äldre. För i biologisk mening så är jag äldre. Förr levde människorna inte längre än såhär. 
Utlandssemester
Det är många år sedan jag avstod från att åka utomlands på vintern. Ibland har det blivit sen höst eller vår men ofta vinter. Sedan 2013 närmare bestämt. Första året blev det Lanzarote, därefter Madeira med dottern som jag skrev om igår. Flera år blev det Palma höst och vår, för två år sedan blev det Gambia och förra året Lanzarote. Jag har känt stort behov av att få ljus och komma till värmen. Nu vill jag inte flyga så långt och i och med att jag inte jobbar på det sätt jag gjorde förr tycker jag inte riktigt att jag behöver det där avbrottet heller, jag mår ju mycket bättre. Men framförallt behöver jag inte flyga vilket är en katastrof för klimatet idag. 
Ljuset kan vi få ändå
Jag behöver komma ut när det är ljust. Det behöver alla. Vi måste ta oss en stund ute i dagsljus och inte inbilla oss att någon håller oss kvar inomhus och att vi av den anledningen måste åka utomlands med jämna mellanrum. Det är många möten vi kan ha utomhus. Jag och min chef träffas varje onsdag och har då suttit på hans rum. Nu har vi bestämt att vi ska ha Walk and talk möte i stället. Behöver vi våra kalendrar eller kolla upp något så gör vi det när vi är tillbaka. Jag kan ha elevmöten ute, lärarmöten ute. Det är så lätt att vi hamnar i gamla spår och ser oss som offer för gamla rutiner. Jag började med morgongymnastik idag. Vi kan förändra allt, det är måndag! Bryt upp från gamla inskränkta mönster. 
Recensioner
Jag fick en fantastisk recension igår. Det gjorde mig rörd och jag kände så stor mening med att ha skrivit min bok. Jag kände också att om människor verkligen uppfattar min intention så bra som den läsaren hade gjort då finns det verkligen en mening med att fortsätta skriva denna typ av böcker, då kan det förändra något och vad är viktigare än att kunna bidra till förändring och förbättring av vårt samhälle? Att göra något på riktigt. Att skriva för att roa och få människor att tänka är också viktigt men att skapa förändring känns ända in i märgen och det gör mig så rörd. 
Dra mitt strå till stacken
Jag är inte den som gillar att gå ut och demonstrera. Jag gillar inte att delta i manifestationer längre. Jag får aldrig några debattartiklar publicerade - då bör man vara flera - och jag tycker styrelsearbetet i brukarföreningarna jag är en del av är roligt men tungt. Men att skriva... Låt mig få fortsätta med det! Kan jag förändra något genom att skriva är ingen lyckligare än jag. 
 
Hur bidrar ni till förändring? 💪 

Följ Magdalenas Värld på 
Follow
Det blir ljusare för varje dag som går