Magdalenas värld

Äntligen över på andra sidan
Hopp
Ett år sedan sist. Det hemska coronaåret har passerat och det nya med betydligt mer hopp är en bra bit på väg. Nu är vi på väg över till andra sidan. Jag fick min andra vaccinspruta i tisdags och börjar som många andra slappna av en smula. Fast det var inge vidare att få den andra sprutan. Till skillnad mot den första gav den rejäla biverkningar. Illamående, svimningskänslor, jag blev svag, skör och otroligt trött. Ont i kroppen som om jag sprungit ett maratonlopp men idag mår jag bättre. Tacksam såklart. Det är ju helt fantastiskt att vi nu börjar kunna känna oss skyddade. Så absurt att vi levt och lever med ett dödligt virus. Det finns mycket att säga om det men jag tror inte att jag hunnit smälta det riktigt än.
 
Restaurangbesök
Mamma skulle gå ut och äta lunch med sina väninnor idag. Det har hon väl inte gjort på ett par år. Jag kan åka kommunalt och gå på restaurang. Det kunde jag visserligen förra sommaren också för jag trivs med att sitta på uteserveringar men under vintern blev det inga besök för i princip någon. Jag var ute och åt med en kollega i tisdags, besökte kafé med min chef igår och både söndag och måndag blir det restaurangbesök. Nu vill man ta igen allt man missat. Lasse i parken, Dionysos, indiern på Verkstadsgatan. De finns kvar. Tack och lov! 
 
Det omtalade 2020
Att sammanfatta coronaåret i ett enda inlägg är en omöjlighet. Men att börja skriva efter ett långt uppehåll är fullt möjligt. Att känna på hur det känns. För allt skrivande har haft ett uppehåll de senaste månaderna och det finns en förklaring. Jag skrev två böcker som båda gavs ut det omtalade året. Något bra kom det ut av 2020. Två fackböcker som nu lever sitt eget liv. Människor läser och hör av sig. Jag funderade på att skriva en tredje i samma anda men jag har bestämt mig. Det blir inga fler.
 
Äntligen en plan

Det är ansträngande att skriva kursböcker så jag bestämde mig för att sätta punkt. Jag måste göra så ibland för annars är det lätt hänt att jag tecknar avtal och så är jag igång igen. Men jag har bestämt mig för att ta makten över mitt liv, ha en plan och inte bara låta saker hända hur som helst och i min plan ingår inga fler kursböcker. I alla fall inte på ett bra tag men troligtvis aldrig. Jag hör till de personer som lätt låter mig påverkas och entusiasmeras. Jag faller för smicker och rätt vad det är har jag tagit en väg jag inte hade planerat. Men nu blir det som sagt inte så. Nu har jag en plan och den vill jag hålla mig till. 

Mycket har hänt sen sist
Mycket har hänt sedan februari förra året då allt började. Jag hann ha min release för första boken. En stor fest med många gäster. Uppträdande och bokprat. Det var en minnesvärd kväll. Med andra boken blev det inget, jag var så trött. Nu föreläser jag om den istället. Det har hänt andra riktigt roliga saker också men det ska jag berätta om i nästa inlägg. Hoppas jag orkar. Hoppas jag orkar skriva. Just nu är jag så trött. Det är 30 grader och Sveriges herrar vann EM matchen i fotboll mot Slovakien. Vi hörs snart - hoppas jag. 
 
 
Den gula magnolian Elisabeth har blommat ut vid det här laget