Magdalenas värld

En riktig äventyrare
Nu får det vara nog
Idag har jag vaknat upp till en ny omvälvande upptäckt. Jag kan knappt gå. Ja, jag vet vad du tänker; nu får jag väl ändå ge mig. Jag har haltat lite de senaste kvällarna och haft ont i benet och höften men på morgonen har det varit ganska bra igen. Förmodligen har det kanske inte varit så smart att promenera. Jag har haft ont ända sedan jag ramlade hemma hos mamma för en dryg vecka sedan men trott att rörelse ändå varit viktigt. Men det verkar som om något är knas för nu kan jag knappt gå. Jag hade planerat att åka till Kvantum idag och köpa mig något gott vid delikatessdisken, men nu blir det inte så.
 
Får hjälp
Att det inte blir några delikatesser kan jag leva med men då jag inte har någon mat hemma över huvudtaget är jag liksom i lite kris. Jag har ju inte haft möjlighet att handla på grund av mina balansproblem. Tack och lov får jag hjälp idag så att jag kan klara mig några dagar. Det är knappt så att jag kan gå från vardagsrummet till badrummet så att ens ta sig ner till kvartersbutiken vore lite av ett företag. Detta är sista rycket. Sen ska det inte bli mer sjukdomar och krämpor. Jag har tänkt att få ett bra 2015. Jag har planerat att bli frisk. Så ge inte upp kära läsare. Det ska nog bli ordning på mig.
 
Robin Hood
Igår såg jag Robin Hood med Russel Crowe. Jag såg honom även i A beautiful Mind här om kvällen och nu är jag rätt hooked. Han har verkligen något visst. En stark karisma. Jag har sett Robin Hood förut och när jag ser den vill jag aldrig att den ska ta slut. Jag kan känna mig som de där små pojkarna som i alla tider avgudat Robin Hood. Jag går in i historien och kan till och med sitta och heja på när de stöter pålar och svärd genom varandra och skjuter i väg pilar som de stroppiga soldaterna får rakt i ansiktet. Helt absurt. Den enda scenen jag inte klarar av att se är när fransmännen ska våldta Marion. Den hade de gärna kunnat avstå ifrån. Jag valde att gå ut i köket just då och vet inte hur det gick men förmodligen lyckades de inte röra henne. Cate Blanchett är fantastiskt i vilken roll hon än tar sig an. Jag skulle kunna se Robin Hood idag igen men det tänker jag inte göra. Kanske får det bli en annan matinéfilm.
 
En dag för bra film
Australia går på tv i eftermiddag men den såg jag i somras och den vill jag inte se så här direkt inpå. Jag skulle gärna se en annan Russel Crowe film. Noah kanske, den har jag inte sett. Annars The Gladiator. Det verkar inte som om det blir något intressant på tv i kväll, jag får göra en lista på annat jag kan se i stället. Jag har ju i alla fall en streamingsida kvar, det finns Svt/flow och jag har dvd-boxar.
 
Bra musik
Dessutom ska jag lyssna på bra musik hela dagen också. Det gör jag redan nu. Det är så lätt att jag fastnar med P1 annars på nu för tiden. Jag glömmer bort att lyssna på all musik jag gillar. Jag hörde en ny artist i jul som jag ska kolla upp mer, hade helt glömt bort henne. Det verkar inte som att hon gjort så mycket men hon sjöng bra, hade ett skönt R'n B sound och en härlig utstrålning. Jag lägger upp en fin video här nedan. En passande video om kärlek så här vid årets slut.
 
 
 
Image by chefranden (License)
Image by ElHormiguero (License)