Magdalenas värld

Nu har jag bestämt mig
Min kursare fick mig på andra tankar
Precis när jag bestämt mig för att lägga böckerna åt sidan och inte plugga mer före tentan den 12 december hörde min kursare av sig och frågade om vi inte kan ses på onsdag, det vill säga dagen före nästa träff på universitet. Hon bor inte i Stockholm men kommer alltid hit kvällen innan och vi har nu bestämt att ses. Hon ville gå igenom exempeltentan. Vi har fått så många dokument så jag har helt glömt bort att ett av dem är en exempeltenta. Det är klart att jag ska kolla på den. Det vore kanon att gå igenom uppgifterna med henne. Därefter har jag ytterligare fyra dagar att plugga på om jag får ny inspiration och hårddisken av någon händelse skulle lyckas få fram lite mer minne i mitt huvud. Så nej, jag har inte gett upp.
 
Inga tulpaner men hyacinterna är fina
I blomsterhandeln, på vägen hem från bokhandeln, hade de inga tulpaner. Hon ville pracka på mig en snittamaryllis, men nej, det fick vara. Inte ville jag ha några hyacinter heller. Det har jag redan. Två fina och två som krampaktigt försöker hålla sig vid liv men har bebisar på väg. Jag har inte pyntat ännu. Det första jag gjorde när jag kom hem var att sätta mig och måla. På stort papper. Nu väntar jag bara på att det ska torka sen blir det mer måla av. Därefter tog jag ett glas must med lite ostfyllda pepparkakor. Helst skulle jag velat ha grönmögelost men den var slut, så det fick bli lite philadelfia. Jag är trött trots att jag inte pluggat nämnvärt. Jag blir trött av att det är stökigt och trött för att listan återigen blivit fylld av allt som kräver min uppmärksamhet och mitt engagemang. Jag blir trött av att skrivaren inte fungarar och därmed inte gör det möjligt att skriva ut allt material och så trött över att lyssna på Filosofiska rummet på radio men är för trött för att orka resa mig och stänga av.
 
Unna mig en film
Däremot ska jag kolla Maria Lang i kväll. Tidigare hade jag bestämt mig för att avstå eftersom filmen slutar elva. För att få mina åtta timmar måste jag sova länge. Men låt säga att jag somnar vid tolv, då räcker det att jag sover till åtta. Det är helt okey när jag ska plugga. Jag måste unna mig det. På måndag kväll däremot, blir det inget Homelandavsnitt för min del. Jag får vackert vänta till tisdagen och se det på Play. Det blir svårt. Men när jag jobbar går jag upp sex och då måste jag somna vid tio för att få mina timmar. Nu gäller det att lyssna och göra som terapeutens sagt. Det sista jag vill är att gå in i väggen mitt i allt detta.
 
Bryta upp eller ge upp
Att bryta upp är en sak men ge upp är något helt annat. Man ska inte ge upp det man vet att man verkligen vill eller det man haft eller har ambitioner att klara av. I alla fall inte i första taget. Slår man sitt huvud i väggen måste man ju ge upp eller be om hjälp. Men att bryta upp handlar ju om att man fastnat i något man inte är nöjd med och vill åstadkomma en förändring. För mig innebär begreppet att bryta upp att man bryter upp från det invanda, från det slentrianmässiga, det man håller fast vid av gammal vana eller för att man tror att det inte går att förändra. Att bryta upp kan vara viktigt om man handlar efter ett och samma mönster år efter år. Det är inte värt att jag trasslar in mig mer i begereppen. Vad anser du?
 
 


Så här stökigt har jag nu och jag är för trött för att städa. Glaset innehåller must och inte Madeira men jag orkar inte städa undan Madeiraflaskan från igår kväll. Räkningarna blev betalda idag i alla fall.