Magdalenas värld

De har kommit för att partaja
Drömmen om frihet 
Det är morgon och solen skiner in genom mitt köksfönster. Det är snart dags att gå iväg till tunnelbanan. Det tar emot en smula, jag skulle gärna sitta en stund till med min kaffekopp. Jag vaknade nyss, liksom igår morse, av att mina kompisar skrek till mig att jag skulle stiga upp. De kom hem i förrgår och jag är så glad och lycklig över att de är hemma igen efter den långa frånvaron. De har varit bortresta i flera månader men nu är de hemma. Jag vet inte vad grannarna säger men de är mina vänner och jag älskar dem. De tjattrar, de väsnas, de är högljudda och tar plats, de skiter var de vill och de är lika sociala som jag. Jag vet inte hur myckt de reflekterar över livet, inte så mycket kanske, men de är vackra och de är fria. Få djur är vackrare än måsarna när de flyger över havsytan mot en klarblå himmel.
 
De har kommit för att partaja 
Mina kompisar har fullt upp nu. De har kommit hem och de partajar och raggar nya partners dagarna i ända. Snart är de med bebisar hela bunten. Rätt vad det är ramlar en liten grå måsunge ner från sitt bo och börjar knata runt. Då kan det hända att mamma och pappa tycker det är dags att flytta. Tyvärr tar de ingen hänsyn till oss utan ockuperar en tomt var helst de vill, oavsett om någon redan bor där. Varje gång man kommer i närheten skriker de att "nu bor vi här", sen tror de att man ska finna sig i det. Lite fräckt kan man tycka. Men just nu bor de på sitt vanliga gamla tak. Trots deras mindre bra egenskaper känner jag mig besläktad med dem, och kanske är det just fräckheten som är som allra charmigast.
 
Så underbart att de äntligen är här. Jag njuter varje dag när de flyger och väsnas över mitt huvud. Kanske ska du ta efter deras beteende lite och göra som måsarna. Bryt upp och var lite fräck. Ta dig friheter och njut av livet!