Magdalenas värld

Vi behöver visa medkänsla mot oss själva
Vitsvit 
Bedövad och dann sitter jag nu och väntar på tunnelbanan och att få komma hem. Magen kurrar men jag får vänta en stund, tills bedövningen släppt. Det är inte alltid jag orkar åka hem mellan mina stadsbesök (det där lät förnämligt, som om jag skulle träffa kungen) men idag väljer jag att göra det, för teatern börjar inte förrän vid sjutiden. Min dotter har köpt biljetter till Vitsvit, en pjäs om människor och migration.

Frågor om tillhörighet 
"Vitsvit diskuterar frågor om tillhörighet, språkets våld och generationskonflikter. Det är en text som vrider och vänder på perspektiven – vi hör både barnen och de vuxna. Barnens skuld över att allt föräldrarna offrat för att skapa ett bättre liv. Föräldrarnas förväntningar på barnens framgång. Barnens skam över att behärska språket bättre än sina föräldrar. Föräldrarnas skam över att inte vara de som lär ut språket till sina barn. Barnens försök att pussla ihop skärvorna av ett förflutet för att förstå vilka de själva är" (Unga Klara). Det ska bli otroligt spännande att se den.

Förorten   
På söndag får jag besök ute i förorten. En väninna kommer och promenerar med mig. För hur trött och stressad jag än är, är stillasittandets tid förbi. Det blir skönt att gå i skogen och tänka på annat än jobb och det ska bli väldigt roligt att träffa väninnan. Imorgon blir det dock en vilodag. Lite promenerande och plockande men mycket huvudvila. Jag har lämnat återbud till författarträffen, tråkigt, men jag känner mig duktig som sätter gränser och är rädd om mig själv. Vi måste vara det, rädda om oss själva alltså. Inom buddismen pratar man inte bara om compassion med andra utan i lika hög grad compassion med sig själv. 

Bryt upp, bryt upp och visa medkänsla mot dig själv!

Julfint i City