Magdalenas värld

Om jag inte får göra på mitt sätt är jag inte med
Karlsson 
Jag märker att jag inte är den enda som är stressad just nu. Är inte maj månad lite av en tid då alla ska göra allt på en gång innan semestern? Det är hur mycket som helst att göra på allas jobb. Allas. Det spelar ingen roll om man har småbarn eller skolbarn - avslutningsfesterna, städningssamlingarna och sommartillställningarna hopar sig, och därtill passar folk på att gifta sig och döpa sina barn, konfirmera sig och allt möjligt annat vackert som måste göras i maj eller början av juni. Jag har en rad vänner som är så stressade just nu att hinken svämmar över. Jag hör till den gruppen själv av någon märklig anledning.
 
Stresshinken 
Det är mycket redan innan och när man är uppe på 7-8 liter och det fylls på med 10 liter till av stress, blir det för mycket och det svämmar över. Det kan vara saker som ska göras men än värre är det när saker går fel och man råkar ut för sådant som inte får hända. Så är det för flera av mina vänner. Ni vet när man måste kontakta jurist, läkare, familjerådgivare eller deala med saker själv som man känner att man inte mäktar med. Man vill helst bara stoppa huvudet i sanden och säga som Karlsson på taket:  "Om jag inte får göra på mitt sätt är jag inte med".
 
Sällan på mitt sätt 
Men det blir sällan på ens eget sätt. Så få saker i livet man kan styra över när man tänker efter. Kanske är det en villfarelse att man väljer sitt liv, det blir ju aldrig som man har tänkt sig. För när man tror att man har livet under kontroll dyker det upp massor av faktorer som är ytterst störande och man vill bara skrika "nu är jag inte me!" Som när hinken var nästan fylld och jag gick ner i cykelrummet och flera cykelägare (för tredje året i rad) ännu inte skaffat stöd utan använder min cykel som stöd. Det innebär att jag plötsligt ska ta hand om fyra cyklar när jag kommer ner och placera dem någonstans. Då kastar jag dem åt andra hållet och det blir en Dominoeffekt och alla cyklar i hela cykelrummet faller. Jag tar min cykel och går lugnt ut ur cykelrummet, men pulsen är uppe i 180.
 
Njuta  
Men ska man inte njuta den här årstiden? Jo det är klart man ska. Man måste försöka fjärma sig från alla stressfaktorer. Jag har varit ner och badat i dag. Två gånger doppade jag mig och simmade ut en bit. Det var ljuvligt och jag passade på, för i morgon kanske det är kallt igen. Självklart ska man vara ute och bara vara. Koppla bort alla måsten och kanske tänka på att inte planera in allt i maj till nästa år. Häggen har redan blommat ut och syrenerna blommar för fullt. Det är bara försommar en kort tid på året. Det gäller att njuta av den nu. Så se till att hålla hinken tom och fyll inte på med några onödiga stressmoment.
 
 
Bryt upp, bryt upp från sommarstress!
 
 
 Viken idag. Underbart varmt och härligt