Magdalenas värld

Längtan efter att bli frisk
Några få strålar
Då var vi här hemma igen då. Dras automatiskt till datorn men vill undvika att jobba så det blir ett inlägg idag igen. Himlen öppnar sig på vissa ställen och man kan ana att det finns en sol långt, långt där innanför men inga strålar lyckas tränga sig igenom det tjocka molntäcket. Kanske om vi har tur kan vi få en liten dos av den senare under dagen. Änderna gubbar på ytan längst in intill stranden och hoppas att någon generös person ska stanna och ge dem några brödsmulor. Några cyklar förbi, några går med sina hundar och en och annan förskolegrupp är nere och gör en annan flock änder lyckliga. 
Stillsamt liv
Livet i Hamnen är ganska trivsamt när man går ner i varv. För ett år sedan levde jag ett stillsamt liv här och tog många promenader. Jag hade varit heltidssjukskriven i två månader och just gått från att jobba två timmar om dagen i en månad - två gånger i veckan på en skola och två timmar om dagen hemma - och skulle öka på till fyra. Det blev rättså ansträngande men gick så småningom lättare och lättare. De dagar jag arbetade hemifrån med att skriva gav mig återhämtning även om det ibland var ganska ansträngande att sitta och skriva flera timmar i sträck. Men jag kunde lättare ta mig ut och promenerade ofta längs stranden. 
Förra vintern
Snön kom och det var vackert överallt, minns ni det? Jag trivdes väl inte helt hundra med den typ av jobb jag hade då även om jag hade en bra chef och kände mig väl omhändertagen. Men skrivandet gav mig energi, det var det enda jag ville. För egen del hade jag alltid ett tydligt mål och höll min tidsplan. Såhär efteråt förstår jag att många tvivlade på att det skulle bli en bok vilket på sätt och vis förvånar mig. De som känner mig vet att jag allt som oftast ror i hamn det jag verkligen åtagit mig. Det finns såklart undantag men för mig fanns det aldrig någon tvekan, jag skulle klara deadline som var den 3 september. Nu lever boken sitt eget liv och jag är i full fart med nästa projekt och har redan tankar på vad jag vill göra efter det. 
En av 25
Idag blir det en vilodag. En till. Jag har väl haft sådär 25 nu. Jag har avbokat min Yin Yoga. Innan dess skulle jag till min frisör och klippa luggen, det får också vänta. För nu måste jag bli frisk. Jag förstår inte vad som drabbat mig men det är såhär det är att ha influensan, i alla fall om man som jag har svår astma. Jag får aldrig missa sprutan igen. Aldrig. En vaccination och man slipper att vara sjuk en månad, vilken lycka. Men samtidigt har det ju gett mig vila och tid till reflektion. Det finns nästan aldrig något ont som inte har något gott med sig säger optimisten. 
Har ni klarat er från influensan? 🤒
Följ gärna bloggen på