Magdalena Berger

Tulpaner som tröstar
Det gick snabbt hos doktorn. Hon tog in mig direkt trots många väntande, och sa att denna gång fjuttar vi inte med sjukskrivningen. Hon sjukskrev mig månaden ut och gav mig instruktioner om vilka mediciner jag skulle ta och när. 
 
Labbet på Ersta, världens vackrast belägna sjukhus. Där tog de snabbsänka för att kolla om jag hade en bakterieinfektion. Det blev inga foton från Ersta eftersom det var dimmigt över fjärden. På sommaren kan jag inte se mig mätt när jag står där och tittar ut mot Gamla stan, Skeppsholmen och Djurgårn.
 
När jag sen promenerade till Tjärhovsplan kunde jag inte sluta gråta. Jag hade tänkt köpa blommor till mig själv av blomsterförsäljaren som alltid står där, sommar som vinter, men jag kunde inte sluta gråta. I bussen mot Slussen skärpte jag till mig och på Södermalmstorg fick det bli en bukett tulpaner. En tröstbukett med mina älsklingsblommor. Dessa tar jag nu med mig hem till sjuksoffan.
 
Det är dags att plocka fram någon av mina fina vaser som jag använder flitigast på vinterhalvåret. Det har inte blivit av hittills eftersom jag inte ansett mig ha råd med lyxen att unna mig blommor nu när jag pluggar. Men idag struntar jag i min ekonomi. Den har ändå kraschat. Vet ärligt talat inte hur det ska gå och vad jag ska göra.  
 
Mina orkidéer knoppar. Fem av mina sju vackra orkidéer. De är lite som katter. De trivs när man inte bryr sig så mycket. De vill inte gullas med. Och jag har inte orkat ta hand om dem när jag varit sjuk, de har bara stått och ibland har det säkert dröjt två veckor mellan vattningarna. Men de gillar tydligen det och de gillar mitt österfönster. Så snart blir det mycket blommor här hemma. Jag älskar orkidéer. De är så fina när de blommar och de blommar oftast länge.
 
Nu när jag åter blivit sjuk kanske du undrar hur det ska gå med min resa. Men min inre resa alltså, med min resa mot förändring. Det kommer att gå bra. Jag ger inte upp så lätt. Snarare tvärt om. En annonsör har hört av sig gällande min blogg och är intresserad av ett samarbete. Kanske detta motiverar mig ännu mer till att göra allvar av allting. Starta företag och göra slag i saken. Och jag hoppas att du kommer att fortsätta vara med mig. Vi reser tillsammans. Vi blir starkare så.
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress